Author Archives: Peter Veldhuis

Privacy wetgeving

Category : Geen categorie

Privacy Beleid Fotoclub Zoemmm

Fotoclub Zoemmm hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. In dit Privacy Beleid willen we heldere en transparante informatie geven over hoe wij omgaan met persoonsgegevens. Wij doen er alles aan om uw privacy te waarborgen en gaan daarom zorgvuldig om met persoonsgegevens. Fotoclub Zoemmm houdt zich in alle gevallen aan de toepasselijke wet- en regelgeving, waaronder de Algemene Verordening Gegevensbescherming.  Dit brengt met zich mee dat wij in ieder geval:
Uw persoonsgegevens verwerken in overeenstemming met het doel waarvoor deze zijn verstrekt, deze doelen en type persoonsgegevens zijn beschreven in dit Privacy Beleid.

Zie onderaan deze pagina bij ‘privacy en cookies’


Nieuwe Lightroom CC en Lightroom Classic CC – Wat is het verschil?

Category : Tips

 

 

Bekijk hier het artikel van Zoom.nl over dit onderwerp.


Fotoclub Zoemmm uit Hoorn exposeerde weer bij OCTANT !!

Category : Exposities , Tips

In het gebouw van Octant Mondzorg exposeerde de leden van de Fotoclub Zoemmm Hoorn tot eind januari met ongeveer 55 foto’s, afgedrukt op groot formaat.

In de hal zag U portretten van het Elfia-evenement op Landgoed Haarzuilen. Verder fotograferen de leden in verschillende stijlen. De onderwerpen zijn dit keer: spiegeling, graffiti en foto(‘s) waarin rood en/of blauw de dominante kleur(en) is(zijn).

Aan de wanden in de wachtkamers en de gangen komen de foto’s goed tot hun recht. Ook op de bovenverdieping hangen foto’s. De toegang is vrij, u hoeft geen patiënt te zijn om de foto’s te gaan bekijken. In de gangen en wachtruimtes kunt u vrij rondlopen om een en ander rustig te zien.

Heeft u interesse in een van de foto’s dan kunt U contact te zoeken via onze website. Ons secretariaat helpt u dan verder.

Octant is geopend van maandag t/m vrijdag van 7.30 tot 17.30 uur,
adres is Nieuwe Steen 8, 1625 HV Hoorn.
Na de expositie zullen de foto’s op de site te zien zijn.


Druppel fotografie

Tags :

Category : Tips

iu

 

Cor kwam met een bijzonder interessante presentatie over zijn hobby: druppel fotografie!  De kleuren sprongen van het scherm: kronen , jets en nog veel meer prachtige figuren bleken mogelijk te zijn met het laten vallen van ingekleurde druppels.

Cor beveelt de volgende websites aan om hierover meer te lezen en te zien.

Daniel Nimmervoll     www.nimmervoll.org
Corrie White                www.liquiddropart.com
Markus Reugels          www.markusreugels.de
Helene Caillaud          www.helenecaillaud.com
Peter Y Lin                   www.mjkzz.com


Streets of the world

Category : Geen categorie

World street

Tip van Bart:

Ik lees net in een bijlage van het nhd een artikel over Jeroen Wolfs. Hij is fotojournalist en is in een periode van zeven jaar in zijn eentje de wereld over gereisd om het leven op straat vast te leggen voor zijn project streets of the world. Hij is in ongeveer 200 landen geweest! Jeroen heeft telkens op dezelfde manier gefotografeerd. Vanuit hetzelfde standpunt en beeldhoek. De foto’s zijn dan ook beeldtechnisch steeds hetzelfde. Prachtige serie. De website is www.streetsoftheworld.com. Misschien iets voor de nieuwsbrief of op de website.

Vriendelijke groet,

Bart


Ontmoetingen in de Himalaya

Category : Exposities , Tips

himalaya

Tip van Ans:

Dit is werkelijk iets wat je niet mag missen! In Leeuwarden (een auto-uurtje vanaf Hoorn) in een heel bijzonder gebouw klein maar fijn http://www.devierpelikanen.nl/ een fantastische foto-expositie. Onder de titel “Ontmoetingen in de Himalaya” exposeert Henk Kloosterhuis. Lees er hier meer over.

En als je dan toch in Leeuwarden bent, dan kun je natuurlijk ook genieten van het Fries Museum en het Keramiek Museum. Om tenslotte wat te winkelen, koffie te drinken, wat te eten, kortom: doen!

Groetjes

AnsFotograferen industrie cultuur in Duisburg

Category : Geen categorie

Industrie145

 

Beste leden,

Hier wat info voor de Duitsland trip

Zaterdag 28 mei om 8:30 uur verzamelen bij Mc Donalds langs de A7. Dan rijden we door naar de grens dat is ca 1.5 uur. Daar kunnen we even pauzeren en koffie drinken. Dan is het nog ongeveer 35 minuten over de grens naar Duisburg. Verwachte aankomsttijd zo rond 11:30 uur. Neem een lunchpakketje mee want hongerige leden dat moeten we niet hebben. Bij het Park is alles te belopen en we hebben dan alle tijd om de meest prachtige foto’s te schieten (als het weer meewerkt natuurlijk). Later op de middag kunnen we dan eventueel nog wat rondrijden langs de bestaande industrie. Die is daar heel groot en valt ook vanaf de weg goed te fotograferen. De Rijn loopt er ook langs en dat kan een leuke invulling geven. Rond een uur of 6 is het volgens goed Hollands begrip etenstijd en het plan is dat we in een lokaal etablissement onze magen gaan vullen, vooraf gegaan aan een drankje natuurlijk.

Dan zullen we zo tussen rond half acht aan de terugrit beginnen en zijn we tussen tien en half elf  ’avonds weer thuis. Het moet gezegd het is een lange dag maar dan heb je ook wat. Laat snel wat van je horen hoe je dit vindt of meldt je direct aan bij mij.

Informatie vindt je hier http://www.landschaftspark.de/der-park: of google maar even op: landschaftspark duisburg  en ga dan naar afbeeldingen, dan wordt het wel duidelijk.

Zelf was ik er laats ter oriëntatie ik heb snel wat foto’s gemaakt die zie je hier :

 

http://myalbum.com/album/JxaCvE2iM3wW