Author Archives: admin

  • -

Het wordt weer paddenstoelen tijd

Tags :

Category : Tips

paddenstoelen-duoHet is op het moment van schrijven van dit artikeltje nog steeds heerlijk weer. Maar je merkt al wel dat het eind van de zomer nadert. De lucht wordt vochtiger, ‘sochtends is er mist en het ruikt al naar de herfst. Dat betekent dat voor de liefhebbers onder ons het moment is aangebroken om op jacht te gaan naar de paddenstoelen. Elk jaar weer is het een uitdaging om met een nog betere/mooiere foto voor de dag te komen dan vorig jaar. Daar kunnen we natuurlijk wel wat tips bij gebruiken. Op de website van De Fotoblogger kun je hierover wel wat vinden. Klik hier om het artikel te lezen.


Tips voor Straatfotografie

LogoPhotofactskleuren

Fotografie is het vastleggen van licht. Dat is dus altijd het eerste element wat je moet registreren. Waar staat de zon? Is het licht zacht of hard? Zijn er schaduwen te zien? Wanneer je fotografeert op straat moet jíj je aan te passen aan het licht, je sjouwt immers niet een volledige studio met je mee. Lees meer over tips voor Straatfotografie in Zwart Wit.


  • -

Abstracte foto’s

Tags :

Category : Tips

LogoPhotofactskleuren

Het fotograferen van zeepvliezen geeft mooie abstracte resultaten. Kleuren die door elkaar lopen in een steeds veranderend patroon. Totdat… je vlies kapot plopt.

En dat gebeurt eerder dan je denkt, dus is het handig als je precies weet wat je moet doen, zodat je alle tijd die je hebt, kunt benutten om mooie foto’s te maken. Vandaar deze tutorial, zodat je na het lezen ervan, gelijk zelf aan de slag kunt.

Lees hier hoe het werkt.


  • -

Een zelfportret maken

Tags :

Category : Tips

LogoPhotofactskleuren

Het is als fotograaf ontzettend leuk om eens zelf voor de camera te gaan staan. En dan niet zomaar een camera, maar die van jezelf! Je vervult zo twee rollen tegelijk, die van fotograaf én model.Op deze manier leer je ontzettend veel over beiden kanten en kun je allerlei concepten uitwerken die je niet aandurft/wil doen met een echt model. Het is echter best wel een lastig klusje, want hoe krijg je jezelf er net zo goed op als je modellen?

Klik hier om te lezen hoe je een goed zelfportret maakt.


  • -

Fotowedstrijd Sport

Tags :

Category : Wedstrijd

SportverkiezingFotowedstrijd 2016 ‘De Westfriese sport in beeld’

 De Stichting Westfriese Sportverkiezingen organiseert een fotowedstrijd! Maak een foto (ook smartphone) van een Westfriese sportwedstrijd of een Westfriese sportgebeurtenis. Meedoen is leuk maar kan je ook nog wat opleveren!

Klik hier om te lezen hoe je kunt meedoen.