Auteursarchief: Anna de Vos

Tip voor de natuur liefhebbers

Categorie : Geen categorie

Foto: Frank van der Meer

De Lange Bretten is een stukje wildernis in de buurt van Amsterdam. Het is een smalle strook van 9 kilometer lengte en 500 meter breed. De NS heeft er een wandeling uitgestippeld. In het gebied valt niet alleen van het landschap te genieten, maar ook van schotse hooglanders en klimgeiten. Frank van der Meer heeft er een inspirerend verhaal over geschreven op Frankwandelt.


Expositie ICONS

Categorie : Geen categorie

ICONS is de eerste overzichtstentoonstelling van fotograaf William Rutten met een indrukwekkende verzameling van zijn fotografische oeuvre. Hij heeft in 35 jaar tijd beroemdheden van over de hele wereld voor zijn lens gehad, van Henny Vrienten tot Waylon en van Al Pacino tot Lady Gaga. De expositie in Museum Hilversum is verlengd tot en met 9 oktober.


Tip voor de architectuur liefhebbers

Categorie : Geen categorie

De Zuidas blijft een interessant gebied voor de liefhebbers van architectuur fotografie. Er wordt nog steeds aan de lopende band gebouwd. Recent is er een zeer bijzonder gebouw toegevoegd: The Valley. Een combinatie van werken en wonen. Op de onderste verdiepingen is kantoorruimte gerealiseerd en verder naar boven opvallende appartementen. De appartementen staan schots en scheef op het gebouw. En de terrassen zijn bedoeld om ruimte te bieden aan plantengroei, zodat na verloop van jaren de gevel vrijwel geheel groen zal zijn. Het station Zuid uit lopen aan de kant van het ABNAMRO kantoor en dan linksaf naar The Valley.