Auteursarchief: Anna de Vos

Steef Zoetmulder in Rotterdam

Categorie : Geen categorie

Fotograaf Steef Zoetmulder (1911-2004) is een sleutelfiguur uit de naoorlogse Nederlandse kunstfotografie en staat bekend om zijn creatieve verbeelding van de alledaagse realiteit. Bijzondere structuren en patronen, benadrukt door onverwachte invalshoeken, belichting en uitsneden, zijn kenmerkend voor zijn werk. Vanaf zaterdag 2 september presenteert Kunsthal Rotterdam de tentoonstelling ‘Steef Zoetmulder’, samengesteld uit de collectie van Universitaire Bibliotheken Leiden. Iconische Rotterdamse gebouwen, stillevens, portretten en abstracte composities: ruim vijftig vintage prints, door Zoetmulder zelf vervaardigde afdrukken, worden in de Kunsthal voor het eerst getoond aan publiek.


Unseen Photo Fair

Categorie : Geen categorie

Unseen, de internationale toonaangevende kunstbeurs voor hedendaagse fotografie, beleeft haar elfde editie van 21 tot 24 september. In Westergas, het iconische Amsterdamse kunst- en cultuurdorp, exposeren 78 galeries. Er zijn 9 speciale installaties te bezichtigen en 65 uitgevers van over de hele wereld presenteren er hun fotografieboeken. Bron: Pf Fotografie Magazine.


Rob de Heer in Purmerend

Categorie : Geen categorie

Rob de Heer

Fotograaf Rob de Heer ken ik van een expositie in het Flower Art Museum in Aalsmeer. Hij toonde daar een aantal multimediale werken in samenwerking met een andere kunstenaar. Ook ken ik hem van de samenwerking met onze plaatsgenoot, de fotograaf Dennis A-Tjak. Op dit moment exposeert Rob de Heer in Purmerend tot en met 24 september. Lekker dichtbij dus voor ons.