Category Archives: Tips

Nieuwe Lightroom CC en Lightroom Classic CC – Wat is het verschil?

Category : Tips

 

 

Bekijk hier het artikel van Zoom.nl over dit onderwerp.


Fotoclub Zoemmm uit Hoorn exposeerde weer bij OCTANT !!

Category : Exposities , Tips

In het gebouw van Octant Mondzorg exposeerde de leden van de Fotoclub Zoemmm Hoorn tot eind januari met ongeveer 55 foto’s, afgedrukt op groot formaat.

In de hal zag U portretten van het Elfia-evenement op Landgoed Haarzuilen. Verder fotograferen de leden in verschillende stijlen. De onderwerpen zijn dit keer: spiegeling, graffiti en foto(‘s) waarin rood en/of blauw de dominante kleur(en) is(zijn).

Aan de wanden in de wachtkamers en de gangen komen de foto’s goed tot hun recht. Ook op de bovenverdieping hangen foto’s. De toegang is vrij, u hoeft geen patiënt te zijn om de foto’s te gaan bekijken. In de gangen en wachtruimtes kunt u vrij rondlopen om een en ander rustig te zien.

Heeft u interesse in een van de foto’s dan kunt U contact te zoeken via onze website. Ons secretariaat helpt u dan verder.

Octant is geopend van maandag t/m vrijdag van 7.30 tot 17.30 uur,
adres is Nieuwe Steen 8, 1625 HV Hoorn.
Na de expositie zullen de foto’s op de site te zien zijn.


Druppel fotografie

Tags :

Category : Tips

iu

 

Cor kwam met een bijzonder interessante presentatie over zijn hobby: druppel fotografie!  De kleuren sprongen van het scherm: kronen , jets en nog veel meer prachtige figuren bleken mogelijk te zijn met het laten vallen van ingekleurde druppels.

Cor beveelt de volgende websites aan om hierover meer te lezen en te zien.

Daniel Nimmervoll     www.nimmervoll.org
Corrie White                www.liquiddropart.com
Markus Reugels          www.markusreugels.de
Helene Caillaud          www.helenecaillaud.com
Peter Y Lin                   www.mjkzz.com


  • -

Het wordt weer paddenstoelen tijd

Tags :

Category : Tips

paddenstoelen-duoHet is op het moment van schrijven van dit artikeltje nog steeds heerlijk weer. Maar je merkt al wel dat het eind van de zomer nadert. De lucht wordt vochtiger, ‘sochtends is er mist en het ruikt al naar de herfst. Dat betekent dat voor de liefhebbers onder ons het moment is aangebroken om op jacht te gaan naar de paddenstoelen. Elk jaar weer is het een uitdaging om met een nog betere/mooiere foto voor de dag te komen dan vorig jaar. Daar kunnen we natuurlijk wel wat tips bij gebruiken. Op de website van De Fotoblogger kun je hierover wel wat vinden. Klik hier om het artikel te lezen.


Ontmoetingen in de Himalaya

Category : Exposities , Tips

himalaya

Tip van Ans:

Dit is werkelijk iets wat je niet mag missen! In Leeuwarden (een auto-uurtje vanaf Hoorn) in een heel bijzonder gebouw klein maar fijn http://www.devierpelikanen.nl/ een fantastische foto-expositie. Onder de titel “Ontmoetingen in de Himalaya” exposeert Henk Kloosterhuis. Lees er hier meer over.

En als je dan toch in Leeuwarden bent, dan kun je natuurlijk ook genieten van het Fries Museum en het Keramiek Museum. Om tenslotte wat te winkelen, koffie te drinken, wat te eten, kortom: doen!

Groetjes

AnsTips voor Straatfotografie

LogoPhotofactskleuren

Fotografie is het vastleggen van licht. Dat is dus altijd het eerste element wat je moet registreren. Waar staat de zon? Is het licht zacht of hard? Zijn er schaduwen te zien? Wanneer je fotografeert op straat moet jíj je aan te passen aan het licht, je sjouwt immers niet een volledige studio met je mee. Lees meer over tips voor Straatfotografie in Zwart Wit.


  • -

Abstracte foto’s

Tags :

Category : Tips

LogoPhotofactskleuren

Het fotograferen van zeepvliezen geeft mooie abstracte resultaten. Kleuren die door elkaar lopen in een steeds veranderend patroon. Totdat… je vlies kapot plopt.

En dat gebeurt eerder dan je denkt, dus is het handig als je precies weet wat je moet doen, zodat je alle tijd die je hebt, kunt benutten om mooie foto’s te maken. Vandaar deze tutorial, zodat je na het lezen ervan, gelijk zelf aan de slag kunt.

Lees hier hoe het werkt.


  • -

Een zelfportret maken

Tags :

Category : Tips

LogoPhotofactskleuren

Het is als fotograaf ontzettend leuk om eens zelf voor de camera te gaan staan. En dan niet zomaar een camera, maar die van jezelf! Je vervult zo twee rollen tegelijk, die van fotograaf én model.Op deze manier leer je ontzettend veel over beiden kanten en kun je allerlei concepten uitwerken die je niet aandurft/wil doen met een echt model. Het is echter best wel een lastig klusje, want hoe krijg je jezelf er net zo goed op als je modellen?

Klik hier om te lezen hoe je een goed zelfportret maakt.